Free songs

Ανιστόρητο και προσβλητικό μήνυμα της υπουργού Παιδείας για την 28η Οκτωβρίου

Αποτέλεσμα εικόνας για μήνυμα κεραμέωσ 28 οκτωβρίου al tsantiri

Ανιστόρητο και προσβλητικό μήνυμα της υπουργού Παιδείας για την 28η Οκτωβρίου: Βγάζει τον ναζισμό και φασισμό λάδι!

Το μήνυμα του εκάστοτε υπουργού Παιδείας πριν από κάθε εθνική επέτειο είναι κάτι συνηθισμένο. Αυτό έκανε και η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, στο μήνυμα της ενόψει της επετείου της 28ης Οκτωβρίου.

Εκτός των προφανών που περιλαμβάνει ένα τέτοιο μήνυμα, εντύπωση όμως προκαλεί η αποτίμηση της υπουργού για το ιστορικό γεγονός, τη στιγμή μάλιστα που μιλά για «αναζήτηση της ιστορικής αλήθειας». Πουθενά στο μήνυμα της δεν υπάρχει νίκη κατά του φασισμού ή νίκη κατά του ναζισμού.

Η εικόνα ίσως περιέχει: σχέδιοΕξαφάνισε τον γερμανικό ναζισμό και ιταλικό φασισμό!  Εξαφάνισε τη νικηφόρα αντιφασιστική  πάλη των λαών! Όλα έγιναν από μίσος και βία γενικώς!

Αυτό λέγεται πολιτική  χυδαιότητα που προσβάλει τον αγώνα του λαού μας,  τους χιλιάδες εκτελεσμένους, τους 65.000.000 νεκρούς του β’ παγκοσμίου πολέμου, τα 11.000.000 δολοφονημένους στα ναζιστικά στρατόπεδα συγκέντρωσης.

Αντιθέτως όταν περνά στα διδάγματα της επετείου αναφέρεται στον… λαϊκισμό, ο οποίος βρίσκεται σε άνοδο. Καθώς όλοι γνωρίζουν ότι στην Ευρώπη και σε όλο τον κόσμο αυτό που ανέρχεται είναι ακροδεξιά σχήματα, που μάλιστα έχουν έλθει στην εξουσία. Η υπουργός αποφεύγει να αναφερθεί στα πράγματα με το όνομά τους. Ένα από τα εργαλεία του φασισμού μπορεί να είναι και ο λαϊκισμός, αλλά δεν περιγράφει το ιδεολογικό τους στίγμα.

Για να μη σχολιάσουμε το γεγονός ότι η υπουργός θεωρεί ότι τον Οκτώβριο του 1940 είχαμε τις «παραμονές του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου» όταν αυτός ξεκίνησε την προηγούμενη χρονιά με την εισβολή του Χίτλερ στην Πολωνία!

Αναλυτικά το μήνυμα της υπουργού στους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς:

Αγαπητοί μαθητές και μαθήτριες,

Γιορτάζουμε μία από τις πιο σημαντικές στιγμές της μακράς και ένδοξης ιστορίας της χώρας μας. Η 28η Οκτωβρίου 1940 είναι μία ημέρα που φέρει ιδιαίτερο βάρος για τη συλλογική μας ταυτότητα, για τρεις ιδιαίτερους λόγους, ανάμεσα σε άλλους πολλούς:

Μας υπενθυμίζει τα επιτεύγματα του Ελληνισμού. Στις παραμονές του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, της πιο μελανής ίσως σελίδας της παγκόσμιας ιστορίας, οι αντίξοες συνθήκες και η δυσανάλογη ισχύς προς τον κατακτητή δεν πτόησαν τον ελληνικό λαό. Αψηφώντας κάθε δυσκολία, οι Έλληνες αποφάσισαν να υψώσουν το ανάστημά τους και να αντιταχθούν στις δυνάμεις του μίσους και της βίας, υπερασπιζόμενοι την ελευθερία μας.

Αποτελεί διδαχή και αναδεικνύει τις θεμελιώδεις αρχές και αξίες μας. Η έμφυτη τάση του λαού μας να αντιμετωπίζει θαρραλέα τις δυνάμεις, που τον απειλούν, συνιστά επαναλαμβανόμενο μοτίβο στην μακραίωνη ιστορία μας. Η ισχύς αυτή πηγάζει από την ικανότητά μας να συσπειρωνόμαστε γύρω από έναν κοινό στόχο, όταν οι θεμελιώδεις αξίες μας κινδυνεύουν.

Στις μέρες μας, που οι ακραίες φωνές του λαϊκισμού επιδιώκουν να δυναμώσουν, που ο ατομικισμός και η αποξένωση μαστίζουν την ανθρωπότητα, είναι πιο κρίσιμο από ποτέ να αναβιώσουμε αξίες, όπως η αυταπάρνηση, ο αλτρουισμός και η αλληλεγγύη, που μας επιτρέπουν, σήμερα, να ζούμε σε μία ελεύθερη, δημοκρατική χώρα.

Αναδεικνύει τη σημασία της εκπαίδευσης στην προσπάθεια να διατηρήσουμε την εθνική μας μνήμη, καθώς και να καλλιεργήσουμε μια πιο διαδραστική σχέση με το παρελθόν μας. Η αναζήτηση της ιστορικής αλήθειας και η γνωριμία με την ιστορική μας ταυτότητα, η δυνατότητα εντοπισμού και αξιολόγησης αξιόπιστων ιστορικών πηγών, αποτελούν γνώσεις και δεξιότητες που οφείλει να αναπτύξει στους μαθητές ένα σύγχρονο σχολείο. Αγαπητά μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας, Αξιοποιώντας το πλούσιο εκπαιδευτικό υλικό της ιστορικής κληρονομιάς μας, μπορούμε να διδάξουμε και να διδαχτούμε από το παρελθόν και να προετοιμαστούμε κατάλληλα για το παρόν και το μέλλον.

Χρόνια πολλά σε όλες και όλους!