Free songs
  •

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ “ΡΩΓΜΗΣ ΣΤΟ ΑΔΙΕΞΟΔΟ” ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΩΝ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ 86η Γ.Σ ΤΗΣ ΔΟΕ

Η «Ρωγμή στο Αδιέξοδο…» ευχαριστεί, έστω και με μια καθυστέρηση, όσους συναδέλφους τη στήριξαν στις πρόσφατες εκλογές για τους αντιπροσώπους  της 86ης Γ.Σ της ΔΟΕ.

Οφείλουμε επίσης με το σημείωμα τούτο να επισημάνουμε ανάμεσα στα άλλα και τα εξής: μέσα στο κλίμα της γενικευμένης κινηματικής καθίζησης που έχει πάρει χαρακτηριστικά παθητικότητας έγινε η γενική συνέλευση και οι εκλογές  για την ανάδειξη των αντιπροσώπων  της 86ης Γ.Σ  της ΔΟΕ. Η μικρή συμμετοχή σε όλη τη διάρκεια της διαδικασίας η οποία έφτασε τις  3 ώρες περίπου και η απουσία ομιλητών από το σώμα την συναδέλφων δεν μπορούν να περάσουν απαρατήρητα. Επίσης, οι αβαθείς  τοποθετήσεις της ΔΑΚΕ είναι αξιοσημείωτες!  Δεν ξέφυγαν από τον πειρασμό να επιτεθούν στην κυβερνητική πολιτική αφήνοντας σαφή υπονοούμενα  για το πού οδηγεί η «αριστερή πολιτική». Λες και η «δεξιά» ή η «κεντροαριστερή» ή η «κεντροδεξιά» πολιτική ήταν καλύτερες. Το αφήγημα αυτό, πολύ βολικό, έχει σαν κύριο στόχο να καταδείξει   πόσο  καταστρεπτική και επικίνδυνη είναι η τελευταία. Και φυσικά δεν εννοούν μια πραγματικά αριστερή-ριζοσπαστική πολιτική, αλλά αυτή των ΣΥΡΙΖΑΑΝΕΛ, που κάθε άλλο παρά αριστερή είναι. Είναι  προφανής ο στόχος και φαίνεται να επιτυγχάνεται:  ΟΛΟΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΕΙΝΑΙ, ΑΡΑ ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΠΙΛΕΞΟΥΜΕ ΤΙΣ ΔΟΚΙΜΑΣΜΕΝΕΣ ΛΥΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ. Το σίγουρο είναι ότι εκλογικά, τουλάχιστον σε επίπεδο αποτελεσμάτων, αυτό πέτυχε. Το σώμα ενίσχυσε τη ΔΑΚΕ, κάτι που προκαλεί επικίνδυνο πισωγύρισμα.

Το εντυπωσιακότερο όλων είναι η εκλογική άνοδος της  ΔΗΣΥ. Στηριζόμενοι σε ένα ψηφοδέλτιο όπου οι διευθυντές καταλάμβαναν σημαντική θέση-το μισό τουλάχιστον- κέρδισαν έδαφος. Τι κι αν κανείς τους δεν πήρε το λόγο να πει το παραμικρό… τι κι αν είναι εντελώς εξαφανισμένοι… Το «δίκτυο» καλά κρατεί!

Το ΠΑΜΕ  κινήθηκε στην πάγια τακτική του, εξαπολύοντας μύδρους κατά των Παρεμβάσεων .Έχει καταντήσει κουραστικό και ανιαρό να απαντάμε σε αιτιάσεις  εντυπωσιοθηρίας. Οι συνάδελφοι του ΠΑΜΕ πάντως απέφυγαν επιμελώς να πουν οτιδήποτε για τη στάση που θα τηρήσουν για την επιλογή των διευθυντών.

Οι εκπρόσωποι της «Διεξόδου» συνεχίζουν πιστά τον τελευταίο καιρό να τηρούν τακτική χαμηλών τόνων έναντι των δυνάμεων της ΔΑΚΕ και της ΔΗΣΥ. Προκαλεί απορία ότι έχουν επικεντρωθεί σε μία τακτική εκλογικής επικράτησης και αυτό ανέδειξε η ανακοίνωση τους.

Εμείς, ως Ρωγμή, με μια μικρή πτώση, διατηρήσαμε το αποτέλεσμα που είχαμε στις εκλογές του Νοεμβρίου για Δ.Σ. στον Σύλλογό μας.

Γενικά, ακόμη βρισκόμαστε στο επίπεδο της ανάθεσης που καλά κρατεί. Όσο συνεχίζεται αυτό, όσο γεμίζουν οι κάλπες, αλλά οι άνθρωποι μένουν καθηλωμένοι  και παθητικοί, δεν μπορούμε να περιμένουμε και πολλά…

Όσο οι ψήφοι δεν γίνονται κύματα καθημερινής αντίστασης θα έχουμε δυσκολίες στην αντιμετώπιση αυτών που ζούμε και αυτών που έρχονται.